Over Sybren

Kennismaken met Sybren Post

Sybren Post

Mijn naam is Sybren Post. Ik ben een creatieve onderzoekende geest die al vroeg geleerd heeft om buiten de kaders te lopen. Daarom wil ik graag als eerste vermelden wat de rode draad in mijn leven is: 25 jaar Shambhala Boeddhistische training in Krijgerschap/Leiderschap.

Twee jaar meditatie en studie als Boeddhistische monnik in Gampo Abbey  hebben de nodige diepgang gegeven en mij de kracht van meditatie en compassie laten ervaren. En dat geef ik graag door, al is het maar omdat ik er ontzettend blij van word.

De persoonlijke trauma’s die ik ben tegengekomen op het meditatiekussen hebben me geleerd mijn eigen schaduw onder ogen te komen en er mee te werken. Als Somatic Experiencing lichaamsgericht traumatherapeut heb ik geleerd niet bang te zijn voor de schaduw van anderen. Niet bang zijn voor schaduw is een essentiële stap om vol in de zon van het leven gaan staan; schaduw en zon samen vormen compassie.

Leiderschap

Van de Shambhala Krijgerschap en Leiderschapstraining maak ik deel uit als als student en leraar. Hier oefen en bestudeer ik om te leven vanuit de ervaring van Fundamentele Goedheid en Onvoorwaardelijk Zelfvertrouwen. Dat is de morele bron en het kompas voor compassie vol leiderschap gericht op het welzijn voor iedereen. En natuurlijk verdwaal ik regelmatig en twijfel aan mijzelf en de welwillendheid van het leven… om met een goede teug adem weer terug te keren naar het hier en nu.

Met Leadership Embodiment breng ik mijn kennis en kunde bij elkaar.  Wat ik heb ontdekt is de grote rol van ons lichaam, zowel in stress en trauma als in het oproepen van wijsheid, compassie en kracht. Over leiderschap heb ik vooral veel te leren, maar over de grote rol van ons lichaam in leiderschap, daar heb ik nu echt wat te geven.

Lichaamsgerichte Traumaverwerking

Het afgelopen decennium heb ik gewerkt als traumatherapeut in mijn Rebalancing Praktijk. Somatic Experiencing en Rebalancing lichaamswerk, vormen samen met Mindfulness en zelf-compassie technieken een krachtig mengsel om mensen met diverse trauma’s bij te staan.